PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Den v Zoo Praha: Poradíme, jak si užít návštěvu bez davů a co nevynechat

1. 5. 2024 | Hlavní sezóna v pražské zoologické zahradě byla oficiálně zahájena, a právě v těchto dnech stojí i za návštěvu. Návštěvníci mohou totiž poprvé v historii Zoo Praha spatřit hned dvě gorilí mláďata nejednou. Máme pro vás několik tipů jak si výlet zpříjemnit, čemu se vyhnout a na co naopak nezapomenout.

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Příští zastávka Zamilovaná. Ve čtvrtek pokvete láska na Palačáku

1. 5. 2024 | S pátým měsícem, květnem, se pojí jedno velké téma - láska. Přeci jen, první Máj je lásky čas. A na to nezapomíná i Pražská integrovaná doprava (PID). Ta si pro cestující připravila na 2. května speciální tramvajovou zastávku. Zamilovanou.

Praha slaví  výročí 20 let České republiky v Evropské unii bohatým programem

30. 4. 2024 | Hlavní město se zapojuje do oslav výročí 20 let od vstupu České republiky do Evropské unie, které připadá na 1. května. V rámci oslav je připravena panelová výstava před budovou Nové radnice, naplánovaný je i průvod 28 vlajkonošů, nasvícení Petřínské rozhledny a spousta dalších akcí.

Divadlo Nová Spirála na Výstavišti otevře v říjnu. Klenotem bude otáčivé jeviště

30. 4. 2024 | Před dvaceti lety hrozila divadlu demolice. Poničené povodněmi málem nepřežilo. Díky rekonstrukci se ale v říjnu opět otevře divákům. Dominantou kruhového sálu je otáčivé jeviště, do hlavního sálu se vejde osm set diváků.

Jet do Prahy 6 autem má být problém. Přednost dostanou autobusy

30. 4. 2024 | Pomalejší a stáním v kolonách mnohem komplikovanější než dnes má být někdy od konce prázdnin příjezd autem do Prahy ze severozápadu. Není to nedopatření, omyl nebo snad opatření plynoucí z dočasného dopravního omezení – ale úmysl. Záměr městské části Praha 6. 

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 v Holešovicích. Ožívá i nový park

30. 4. 2024 | Praha rozšiřuje síť cyklostezek: nový úsek A1 v Holešovicích slibuje bezpečnější a pohodlnější cestování na kole podél Vltavy. Součástí projektu je i nový park s venkovní posilovnou, který oživuje městskou část Praha 7.  

Plány na proměnu Nádraží Holešovice se zadrhly v patové situaci

30. 4. 2024 | Otazníky visí nad budoucností projektu Nové Holešovice, dojednaném před pěti lety mezi pražským dopravním podnikem, magistrátem a realitními společnostmi vlastnícími pozemky v souvislosti s plány na přebudování vestibulu stanice metra Nádraží Holešovice a proměny jejího okolí. Představitelé města se v minulosti dohodli na spolupráci s developerskými firmami Karlín Group a CPI Group. Domluvy v roce 2021 vyústily v založení společného podniku – akciové společnosti nazvané právě Nové Holešovice. Ny ...

Neobvyklý pohled v Zoo Praha: Matka malé Mobi nesla v náručí i nové mládě

30. 4. 2024 | V Zoo Praha se můžete stát svědky nevšedního jevu: gorilí samice Duni, matka malé Moji se totiž na několik hodin stala i chůvou nově narozeného mláděte samice Kijivu. Podle chovatelů se situace opakovala.

Změny trhu se starožitnostmi: cizinci se vytratili, přicházejí mladí Češi

30. 4. 2024 | Trh se starožitnostmi se proměnil. Dříve převažující cizince vystřídali jako kupci domácí obyvatelé. Výrazně vzrostl zájem mladých lidí ve věku do třicítky. Takové jsou aktuální zkušenosti pražských starožitníků. O předposledním dubnovém víkendu je potvrdil i zájem návštěvníků jubilejního 50. Veletrhu starožitností Antique, který hostila Novoměstská radnice v centru metropole.

Káva i zmrzlina. RegioJet představil v Praze svou luxusní čekárnu

29. 4. 2024 | Lidé cestující vlakem, kteří mají rádi pohodlí, se mohou těšit na další novinku. Zatímco České dráhy nedávno představily nejmodernější soupravu ComfortJet, menší dopravce RegioJet přichází s něčím jiným. Cestující z Hlavního nádraží v Praze budou moci vyčkat na svůj vlak v nejluxusnějším salónku. Navíc útrata jde na účet dopravce.

Oprava tramvajové trati v centru začala. Tramvaje tu nepojedou do konce června

29. 4. 2024 | V pondělí 29. dubna byla zahájena rekonstrukce tramvajové tratě v ulicích Dlážděná a Havlíčkova v centru Prahy. V souvislosti s opravami je výrazně omezen provoz několika linek tramvají a autobusů. Omezení potrvá až do soboty 29. června.

Praha 12 ocenila čestné občany. Patří k nim i ilustrátor komiksu Čtyřlístek

29. 4. 2024 | Dvanáctá městská část se rozhodla po deseti letech opět ocenit své významné osobnosti. Za svůj přínos kultuře i Praze 12 slavnostně předala čestné občanství ilustrátorovi Čtyřlístku a známému botanikovi.     

Seriál Deníku, 1. díl: Jak se stavělo metro? V hlavní roli provázek i sklepy

29. 4. 2024 | Výročí padesáti let od zahájení provozu pražského metra se blíží. Jaká byla první technologie ražby? Jaký kuriózní předmět byl nelezen při vyklízení sklepů nebo co pomohlo zkrátit výstavbu o celý měsíc? Přinášíme seriál příběhů a vzpomínek pamětníků a dnes si můžete přečíst první díl.   

Bude Praha letos bez pálení čarodějnic? Město zakázalo rozdělávání ohňů

29. 4. 2024 | Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před nebezpečím požáru, v této souvislosti je na území Prahy od úterý 30. dubna do čtvrtka 2. května v platnosti nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru.

Policie evakuovala budovu hlavního nádraží v Praze. Kvůli podezřelému zavazadlu

29. 4. 2024 | Ve spodní hale hlavního vlakového nádraží v Praze bylo v pondělí 29. dubna dopoledne nalezeno podezřelé zavazadlo. Policie a hasiči z toho důvodu evakuovali celou budovu. Na místě zasahoval policejní pyrotechnik, který později vyloučil nebezpečí. Opatření neměla vliv na vlakovou dopravu.

Plocha se sovětským nápisem v metru Anděl se změní. Prostor doplní i vysvětlení

29. 4. 2024 | Deník minulý týden informoval o snaze šestnáctiletého pražského studenta o odstranění komunistické výzdoby v metru Anděl u nádražní Na Knížecí. Dopravní podnik nyní pro Deník uvedl, že má v plánu tento veřejný prostor změnit. V reakci na původní petici požadující odstranění komunistických prvků z metra vznikla o víkendu petice další, požadující pravý opak.

Pošta v Jindřišské omezuje provozní dobu. Do budoucna zřejmě zmizí

29. 4. 2024 | Česká pošta omezuje provozní dobu v legendární pobočce hlavní pošty v Jindřišské ulici v centru Prahy. Nesouvisí to se záměrem státního podniku objekt, stojící kousek od Václavského náměstí, prodat, ale s vyhodnocením zájmu klientů. Úmysl prodat ale zůstává aktuální. A pokud komplex získá nového majitele, poštovní pobočka z místa, kde působí od roku 1873, zmizí úplně.

V závěru Majálesu musela zasahovat policie. Vznikl konflikt kvůli kelímkům

28. 4. 2024 | Na sobotním vyprodaném pražském Majálesu v Letňanech musela v závěru večera zasahovat policie. Spor vznikl mezi personálem akce a návštěvníky ohledně vracení zálohovaných kelímků.

Top deset letních silničních uzavírek. Podívejte se, kde se v Praze zdržíte

28. 4. 2024 | Léto se blíží a k němu neodmyslitelně patří i silniční uzavírky v metropoli. Přinášíme přehled největších stavebních akcí, kvůli kterým se v hlavním městě cestování protáhne.



Zpravodajství PrahaDnes.info

Praha schválila nová pravidla pro regulaci venkovní reklamy

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila novelu nařízení o regulaci venkovní reklamy, která odpovídá požadavkům Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Výsledkem bude větší harmonizace podmínek umisťování plachet a reklamních billboardů na stěnách ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

Zájem o elektromobilitu stále roste. Spotřeba na stanicích PRE POINT meziročně vzrostla o téměř 50 %

Pražská energetika (PRE), vedoucí poskytovatel energetických služeb v hlavním městě, pokračuje ve významném rozvoji své sítě veřejných dobíjecích stan ...

RegioJet otevřel v Praze nejluxusnější lounge v České republice

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, včera na hlavním nádraží v Praze slavnostně otevřel novou prémiovou lounge. V České ...

Úřad vlády zahájí letošní dny otevřených dveří pro veřejnost zpřístupněním Kramářovy vily a zahrady Strakovy akademie

Úřad vlády zahájí další sezonu dnů otevřených dveří. Veřejnosti se otevře Kramářova vila na pražské Letné a zahrada Strakovy akademie. Vila pojmenovan ...



Středa 1.5.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes