PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Záměna pacientek na Bulovce má dohru. Nemocnice propustila zaměstnankyni

15. 5. 2024 | Fakultní nemocnice Bulovka kvůli tragické záměně pacientek propustila jednu ze svých zaměstnankyň. Další zaměstnanec nyní pracuje pod dohledem. K hrůzné záměně došlo na konci března, v důsledku toho provedli lékaři zdravé těhotné ženě potrat. Vedení nemocnice se snaží situaci řešit a zavádí nová opatření.  

Blíží se půlrok od začátku rekonstrukce náměstí na Jiřáku. Výtah otevře v létě

15. 5. 2024 | Začátkem roku začala plánovaná obnova náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3. Brzy tak uběhne půlrok od doby, kdy na náměstí vjely bagry. Od té doby dělníci uzavírají další pěší koridory. Na začátku léta Dopravní podnik otevře bezbariérový vstup do metra.

Vietnam blízký a vzdálený. Expozice zemi představí ze všech směrů

14. 5. 2024 | Nová výstava byla tento týden zahájena v Náprstkově muzeu s názvem Vietnam blízký a vzdálený. Expozice představující kulturu, historii i současný Vietnam nabídne kromě exponátů i příběhy pamětníků a k vidění bude až do konce příštího roku.

Formule 1 opět prolétne Prahou. Představí se vůz mistra světa Vettela

14. 5. 2024 | Tým Red Bull Racing opět zavítá do Prahy, tentokrát se svou událostí Red Bull Showrun. V rámci akce se v Praze představí divákům vůz Formule 1.

Spadlé trakční vedení dnes zkomplikovalo provoz vlaků v Praze

14. 5. 2024 | Železniční provoz v Praze v úterý 14. května před polednem zkomplikovala porucha trakčního vedení na Vyšehradě. Zhruba hodinu kvůli tomu nejely vlaky mezi hlavním nádražím a Libní na trati do Kolína a tři hodiny mezi hlavním nádražím a Smíchovem na trati do Berouna. 

Veřejnost i rodina se loučí s herečkou Simonou Postlerovou, bylo jí 59 let

14. 5. 2024 | Veřejnost i nejbližší přátelé a rodina se v úterý 14. května loučí se zesnulou českou herečkou Simonou Postlerovou. Veřejné rozloučení začalo od 11 hodin v Divadle na Vinohradech, od 13 hodin pak následovala mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Postlerová zemřela nečekaně 5. května ve věku 59 let.

Aktivisté vysypali hnůj u úřadu v Řeporyjích. Jako vzkaz pro starostu Novotného

14. 5. 2024 | Aktivisté nechali před úřadem v Řeporyjích vzkaz v podobě hromady hnoje s cedulí citující kontroverzní výroky starosty Pavla Novotného (ODS). Tímto neobvyklým protestem se zabývají policisté. „Přestupky v dopravě si řeší policie," řekl k tomu Novotný.

Technické geny vybíjí Jiří v jaderném výzkumu, umělecké v Sokole

14. 5. 2024 | Technické a umělecké vlohy se mísí v osobnosti Jiřího Braného. Náčelník z T. J. Sokol Praha VII našel ideální kombinaci: kreativní geny využívá vedle cvičení při vytváření zajímavých věcí pro Sokol, ty projekční coby konstruktér v jaderném výzkumu v Řeži.

Až třetina žen se v průběhu života setká se sexuálním násilím, ukázal průzkum

13. 5. 2024 | Národní ústav pro duševní zdraví (NUDZ) zveřejnil předběžná data, týkající se sexuálních návyků obyvatel České republiky. Kromě frekvence sexuálních aktivit nebo sexuálních potíží se průzkum zabýval i sexuálním násilím. Podle statistického úřadu bylo jen v Praze v roce 2022 zjištěno 153 znásilnění, což je nejvíc za posledních pět let.

Seriál Deníku, 3. díl: Jak se stavělo metro? Hrdiny linky A jsou Tonda s Adélou

13. 5. 2024 | V minulém týdnu jsme si připomněli padesáté výročí zahájení provozu metra v Praze. Víte ale, co stavbu provázelo? Kdo byl Tonda s Adélou, díky kterým se metro prodloužilo do stanice Motol a čím si pražské metro zasloužilo úspěch a ocenění až v Japonsku? Přinášíme seriál příběhů a vzpomínek pamětníků a dnes si můžete přečíst třetí díl.   

Gondolu Bissona Praga spustili na Vltavu. Předvede se na slavnostech Navalis

13. 5. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Praha se chystá na oslavy svatého Jana Nepomuckého, které oživí nová osmiveslice Bissona Praga Nepomuceno. Tato unikátní loď, vyřezávaná českými řezbáři, která se stane součástí tradičních Svatojánských slavností Navalis, byla již v pondělí 13. května spuštěna na hladinu Vltavy.

V Praze začal platit zákaz rozdělávání ohňů. Meteorologové varují před požáry

13. 5. 2024 | Na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která varuje před nebezpečím požárů v hlavním městě, vydala Praha nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí. Zákaz platí od úterý 14. května 00.00 hodin do čtvrtka 16. května 00.00 hodin. Posléze byl prodloužen do pátku 17. května do 24.00.

Podívejte se: Na trať vyrazil první RegioPanter v barvách PID

13. 5. 2024 | První nový regionální vlak RegioPanter v barvách Pražské integrované dopravy (PID) vyrazil v pondělí 13. května na trať. Ve zkušebním provozu vozí cestující v úseku mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. 

Praha doplní plastiku Moskva-Praha na Andělu vysvětlující tabulkou

13. 5. 2024 | Vedení pražského magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi oběma zeměmi bylo pouze propagandistickým tvrzením. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město zároveň spolu s dopravním podnikem (DPP) a Galerií hlavního města Prahy (GHMP) vypíše výtvarnou soutěž na úpravu reliéfu. ...

Půlstoletí vývoje metra provázely i proměny jeho eskalátorů. Všimli jste si?

13. 5. 2024 | Během desetiletí služby v pražském metru, které nyní slaví 50. výročí zahájení provozu prvního úseku, se zde proměnily nejen soupravy, v nichž cestující prosviští tunely, ale i eskalátory. Pohyblivých schodů si však leckdo tak detailně nevšímá. I tato zařízení, bez jejichž přispění by byl provoz podzemní dráhy nemyslitelný, nicméně prošla vývojem – byť zásadní odlišnosti se skrývají v útrobách zařízení a neobjevují se navenek. Některé rozdíly nicméně pozná i laik. ...

Hasiči nedaleko Prahy zachránili psa, který spadl do studny s vodou

13. 5. 2024 | Doslova o život bojoval v pondělí časně ráno pes, který spadl do nechráněné studny s vodou v Hostivici nedaleko Prahy.

Vlnící se draci i nebeské víly. Vyznavači Falun Dafa prošli Prahou

13. 5. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Pestrobarevný průvod s netradičními maskami a bubeníky prošel v neděli odpoledne Prahou. Organizovali jej vyznavači tradiční duchovní metody Falun Dafa, která je v současné komunistické Číně potlačována a její příznivci perzekvováni.

Podívejte se: Pochod solidarity s Palestinou prošel centrem Prahy

12. 5. 2024 | V neděli hodinu po poledni se na Náměstí Míru v Praze sešli podporovatelé Palestiny. Několik set účastníků se později vydalo na pochod pod heslem Solidarita s Palestinou.

Sobotní akce v Praze se neobešly bez incidentů, velké problémy ale nebyly

12. 5. 2024 | Po skončení sobotního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli zasáhnout policisté ze speciální pořádkové jednotky, aby zabránili střetu fanoušků obou celků. Při odchodu z tribun chtěli vylomit mříž, která je od sebe oddělovala. Následně zajistili tři příznivce Sparty kvůli neuposlechnutí výzvy a zadrželi dva příznivce Slavie pro podezření z trestného činu útoku na úřední osobu, řekl v sobotu večer ČTK mluvčí pražské policie Jan Rybanský. ...

Podívejte se: Slávisté se před derby pražských S vydali průvodem na Letnou

11. 5. 2024 | Kromě zápasů hokejového mistrovství světa se v sobotu 11. května utkají i dva největší pražské fotbalové kluby AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Příznivci sešívaných se v odpoledních hodinách vydali na průvod Prahou, jejich cesta končí na Letné, kde se odehraje 311. derby.



Zpravodajství PrahaDnes.info

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na výkon dozoru v oblasti nelegálního provozování hazardních her. Díky společným silám regionálních ...

České dráhy: Na středočeské tratě vyjel ve zkušebním provozu první RegioPanter PID

Zbrusu novým regionálním vlakem RegioPanter v barvách PID se od včerejška na lince S4 Praha - Kralupy nad Vltavou mohou svézt první cestující. Na trat ...

Sedmý ročník festivalu Maker Faire Prague přilákal o víkendu na Výstaviště rekordní počet návštěvníků

Víkend 11. a 12. května patřil na pražském Výstavišti objevování, hraní a bádání. V Křižíkových pavilonech se totiž konal Maker Faire Prague, festival ...

ŘSD: Připravujeme výměnu protihlukové stěny na dálnici D5 u Drahelčic

V těchto dnech vrcholí přípravy k výměně protihlukové stěny na cca. 4. až 5. km dálnice D5 ve směru na Plzeň, u Drahelčic. Práce, které silničáři zahá ...

Pražský Veletrh vědy bude také vesmírný a virtuální

Program vědecké události roku se neodehrává jen v hlavním sále. Ve dvou halách můžou lidé neomezeně navštívit více než 100 stánků a bez rezervace se z ...



Středa 15.5.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes