PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

U Klínce vyprošťují vykolejený vlak, cestující vozí náhradní autobusy

9. 5. 2024 | Pracovníci Českých drah ve čtvrtek nedaleko Klínce u Prahy vyprošťují dva vozy po vlakové soupravě bez strojvůdce a cestujících, která tam minulý týden vykolejila. Po poledni se jim první vagon podařilo vrátit na koleje, druhý musejí odvézt na plošině. Provoz mezi Čisovicemi a Měchenicemi je od 8:00 přerušený, jezdí náhradní autobusy. Vše by mělo být hotovo do 18:00, kdy výluka končí.

Strážníci našli u hřbitova červeně polité auto, byla na něm prasečí hlava s nožem

9. 5. 2024 | Auto polité červenou barvou a prasečí hlava se zabodnutým nožem. Neobvyklý nález překvapil v noci na čtvrtek pražské strážníky při rutinní kontrole v blízkosti hřbitova v Praze 5.

Byl jsem paličák, ale nelituju. Koloušek o životě, leukemii i derby

9. 5. 2024 | Květen 2004. Už je to dvacet let, kdy od slávistického lékaře slyšel: Kolouchu, máš leukémii. „Otevřel jsem si doma na oslavu pivo a na ten den zavzpomínal. Jak jsem to tenkrát řekl mámě, jak jsem měl strach, co bude dál,“ přiznává Václav Koloušek, kdysi nejlepší záložník ligy.

Fotbalová Příbram odvolala trenéra Bednáře, mužstvo vede manažer Kohout

9. 5. 2024 | U fotbalistů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek. Vedení druholigového klubu je odvolalo po sérii špatných výsledků, po nichž se mužstvo propadlo do boje o záchranu v soutěži. Tým převzal dosavadní sportovní manažer Jiří Kohout společně s asistenty Tomášem Wágnerem a Dominikem Maškem.

Na střeše restaurace ležela mrtvá žena, policisté k ní museli po žebříku

9. 5. 2024 | Mrtvá žena byla ve středu večer nalezena na střeše domu v ulici José Martího na pražském Veleslavíně. Podle policie patrně spadla z výšky několika pater na vedlejší nižší budovu.

Souboj o titul svěřila komise Černému. Loni na jaře pískal derby třikrát

9. 5. 2024 | Fotbalové derby svěřila komise rozhodčích Daliboru Černému. Devětadvacetiletý sudí dostal na starost zápas, který je v současném chvíli nejdůležitější v boji o titul v české lize. Ví, do čeho jde: loni na jaře pískal tři vzájemné souboje Sparty se Slavií za sebou.

Metro si připomnělo 50 let od spuštění, z Kačerova vyjela historická souprava

9. 5. 2024 | Zahájením retro jízdy v 9:19, přesně jako před padesáti lety, si dopravní podnik, pamětníci i veřejnost připomněli výročí slavnostní spuštění provozu pražského metra ve stanici Kačerov. Provoz metra zde byl během čtvrtečního dopoledne zhruba na půl hodiny odstaven, vlaky kolem deváté hodiny stanicí pouze projížděly.

Suchý prodloužil o rok smlouvu v Mladé Boleslavi. Roli mentora přijímá

9. 5. 2024 | Dva české tituly se Slavií, čtyři švýcarské s Basilejí. Zápasy v prestižní Lize mistrů i v dresu národního týmu, který také vedl jako kapitán. Moc fotbalistů s tak zvonivým sportovním životopisem po tuzemských trávnících neběhá. Marek Suchý se po nich ale ještě nějaký ten týden pohybovat bude. Čerstvě prodloužil o rok smlouvu s Mladou Boleslaví.

Ze zákulisí MS: Diváky čeká show, týmy klid. Druhý led mají v Praze za rohem

9. 5. 2024 | Do úvodního buly chybí jediný den. Organizátoři světového šampionátu ale setrvávají v klidu. V Praze, kde se představí i národní tým, už zbývá doladit jen detaily. Za zhruba týden v těsné blízkosti O₂ areny vybudovali fanzónu i druhou ledovou plochu. Hektických chvilek v zákulisí tak oproti minulému šampionátu nejspíš ubyde.

Fotbalistky Slavie opět ovládly po české lize i pohárovou soutěž

8. 5. 2024 | Slávistky zkompletovaly čtyři dny po zisku ligového titulu fotbalový double. Stejně jako v sobotu jejich současnou suverenitu nedokázalo ani ve finále pohárové soutěže narušit Slovácko, pražský tým trenéra Karla Pitáka zvítězil ve Velkém Meziříčí po bezbrankovém poločase 2:0.

Ve vinohradské nemocnici hořely baterie, deset zaměstnanců se evakuovalo

8. 5. 2024 | Pražští hasiči ve středu po poledni zasahovali ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, v jejíž laboratoři vzplály baterie. Kvůli požáru se muselo deset zaměstnanců evakuovat. „Nikdo se nezranil a provoz nemocnice nebyl nijak narušen,“ informovala mluvčí FNKV Tereza Romanová.

Astma nelze brát na lehkou váhu, upozorňuje nástěnná malba v Nuslích

7. 5. 2024 | V pražských Nuslích byla v úterý představena nástěnná malba pouličního umělec Dmitrije Proškina alias ChemiSe. Dílo má upozornit na zvyšující se počet astmatiků a na prevenci. Nová nástěnná malba, neboli mural, znázorňuje plíce, které jsou zaplněny zvířecími a přírodními motivy.

Nejen Stavjaňa, dalším asistentem trenéra ve Spartě bude Vejvoda

7. 5. 2024 | Nedávný kladenský kouč Otakar Vejvoda bude v nadcházející sezoně působit v realizačním týmu hokejové Sparty. Někdejší úspěšný útočník se stal jedním z asistentů hlavního trenéra Pavla Grosse. Pražané o tom informovali na svém webu.

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák přes svodidla, omezoval oba směry

7. 5. 2024 | Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na bok. Jelikož vozidlo prorazilo svodidla, omezuje provoz v obou směrech, řidiči mohli několik hodin využívat pouze odstavné pruhy. Členové složek IZS řidiče vyprostili a předali ho záchranářům.

Utonulý ve Vltavě byl britský turista. Během noci s přáteli skočil z party lodi

7. 5. 2024 | Tělo, které v neděli vylovili policisté z Vltavy poblíž Štefánikova mostu, patřilo devětadvacetiletému britskému turistovi. Ten byl pohřešovaný poté, co na konci dubna skočil do řeky z výletní lodi v centru metropole. Do Prahy ho přijeli hledat i jeho příbuzní.

Trolejbusová linka na Praze 5 má stát 170 milionů, DPP ji chce začít stavět letos

7. 5. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na vybudování trolejí a dobíjecích stání pro plánovanou trolejbusovou trať na Praze 5. Ta povede ze zastávky Na Knížecí do zastávky U Waltrovky. Trolejbusová linka číslo 52 nahradí nahradí nynější autobusovou linku číslo 137. Náklady DPP odhaduje předběžně na 170 milionů korun, stavbu plánuje začít ještě v letošním roce. ČTK to dnes řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. ...

Ženu usmrtilo vlastní auto, přimáčklo ji na plot. Zřejmě ho špatně zabrzdila

7. 5. 2024 | V Nižboru na Berounsku v pondělí zemřela devětasedmdesátiletá řidička, kterou přimáčklo k plotu vlastní auto. Seniorka vůz zřejmě špatně zabrzdila a auto se poté samovolně rozjelo.

Muž se zbraněmi ve špatném psychickém stavu se přihlásil, je v pořádku

7. 5. 2024 | Pražští policisté od pondělí pátrali po šestapadesátiletém Robertu Wolfovi, který odešel neznámo kam a je ve špatném psychickém stavu. Muž čelí několika exekucím a vlastní střelné zbraně. V úterý večer se muž přihlásil na policejní služebnu. Je v pořádku.

Ve čtvrtek u Klínce odklidí vykolejený vlak. Trať bude zavřená, vyjedou autobusy

7. 5. 2024 | České dráhy (ČD) začnou ve čtvrtek u Klínce nedaleko Prahy odstraňovat dva vozy, které na místě zůstaly po vlakové soupravě bez strojvůdce a cestujících, která tam minulý týden vykolejila. Provoz mezi Čisovicemi a Měchenicemi bude přerušen, pro cestující bude zavedena náhradní autobusová doprava. Už minulý týden nehodový vlak Správy železnic vrátil na koleje hnací soupravu vlaku.

Nymburk v semifinále dál dominuje nad Ostravou. Tentokrát o 52 bodů

6. 5. 2024 | Nymburští basketbalisté ve druhém semifinále Národní ligy deklasovali Ostravu 112:60 a v sérii na čtyři vítězství vedou 2:0. Osmnáctinásobní šampioni měli nad překvapivým čtvrtfinálovým přemožitelem obhájce titulu Opavy navrch až o 59 bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Ty Gordon, který dal 22 bodů.



Zpravodajství PrahaDnes.info

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

Praha obdržela peníze od Ministerstva kultury, využijí je městská divadla a orchestr

Rada hl. m. Prahy schválila přijetí dvou finančních transferů od Ministerstva kultury ČR v celkové výši 1,8 milionu korun. Peníze budou využity na pok ...

Festival Maker Faire Prague letos ohromí malé i velké vynálezce a inovátory obrovskými instalacemi

PRAHA - Festival kreativity Maker Faire chystá v Praze program pro fanoušky vynálezů a novodobého kutilství. Hlavním cílem je ukázat všem, že můžou tv ...

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká zejména projekčních příprav se záměrem rozšíření ...



Čtvrtek 9.5.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes