PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Metro.cz

Z regionu

Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Jak zvládnout přívalový déšť? Může pomoci odklon dopravy či velký sběrač

9. 5. 2024 | České Budějovice zasáhl v pondělí odpoledne desetiletý přívalový déšť, silnice byly pod vodou, některé zůstaly neprůjezdné. Ve městě se vytvořily dlouhé kolony aut. Pomoci může odklon dopravy i velký sběrač.

Vzácná ptačí návštěva z Arktidy. Na Přerovsku se objevili kameňáčci pestří

9. 5. 2024 | Osm kameňáčků pestrých, jejichž domovem je oblast Arktidy na pobřeží Skandinávského poloostrova, nyní zaznamenali ornitologové na podmáčeném poli u obce Vlkoš na Přerovsku. Podle odborníků se tito ptáci objevují ve střední Evropě jen velmi vzácně v období tahu.

Cyklistická sezona začala: Až jedna třetina Čechů plánuje koupi nového kola. Pro sebe nebo pro své děti

9. 5. 2024 | Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Nové kolo si letos koupí podle aktuálního průzkumu nejčastěji cyklisté v Olomouckém kraji. Nejvíce cyklo kilometrů plánují ujet sportovní nadšenci na Pardubicku 

Matisa, Theurer či Plassermatic. Prohlédli jsme si „neviditelné dělníky“ ze zákulisí podzemky

9. 5. 2024 | Jsou jich desítky, a ačkoliv je cestující v podstatě nemají šanci v běžném provozu zahlédnout, bez nich by pražské metro zkrátka nefungovalo. Řeč je o nejrůznějších posunovacích lokomotivách, měřicích, podbíjecích či vrtacích vozech a další technice, která podzemní dráhu udržuje v provozu. Představme si alespoň některé z nich.

Richardson představuje revoluční řešení pro rozvoj prodejních schopností na základě metrik

9. 5. 2024 | Filadelfie (USA) 9. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Richardson Sales Performance ("Richardson"), světový lídr v oblasti školení prodeje a zvyšování prodejního výkonu, s hrdostí oznamuje uvedení své novinky Accelerate Sales Performance System – řešení pro rozvoj prodejních schopností na bázi metrik, které pomáhá zlepšit obchodní výsledky propojením komplexní analytiky pro odhalení nejzávažnějších mezer v dovednostech ovlivňujících příjmy s vysoce personalizovaným školením. ...

ŘSD vyloučilo polský Budimex z tendru na stavbu D11, kvůli chybějící kvalifikaci

9. 5. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyloučilo polskou stavební firmu Budimex ze soutěže na stavbu úseku dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Původně Budimex tendr v hodnotě přes 11 miliard korun vyhrál, ale rozhodnutí ŘSD o jeho vítězství zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Firma se proti rozhodnutí odvolá.

Severní energetická přerušuje těžbu uhlí v lomu ČSA, propustí pět set lidí

9. 5. 2024 | Společnost Severní energetická přestává těžit hnědé uhlí v lomu ČSA na Mostecku. Propustí zhruba 500 zaměstnanců. O ukončení provozu se rozhodne v následujících měsících, předesílá firma.

Pozvánka na Mezinárodní veletrh FASTENER SHOW

9. 5. 2024 | Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Společnost TAITRA TAIWAN CZ vás zve na červnový Mezinárodní veletrh FASTENER SHOW.

Dárkyně odkázala babyboxům majetek za miliony, pojmenovali po ní holčičku

9. 5. 2024 | Garáž v Brně, zhruba milion korun a domek na Blanensku určený k rekonstrukci po sobě jako dar síti babyboxů zanechala štědrá dárkyně z Brna, která loni tragicky zemřela. Na její počest nese její jméno děvčátko odložené do znojemského babyboxu letos v dubnu. Do života vkročí jako Eva Němcová.

Hravé Tchajwance chtějí vysokoškoláci přilákat na chytání Krakonoše či ducha Muhu

9. 5. 2024 | V libereckém Ideathonu zvítězil mezinárodní tým vysokoškoláků z Technické univerzity. Během čtyřiadvaceti hodin vymysleli aplikaci, která přiláká tchajwanské turisty do Libereckého kraje. Vsadili na hravost Tchajwanců a na rozšířenou realitu.

Ve své první televizní reklamě se PPL CZ hrdě připojuje k hokejové horečce

9. 5. 2024 | Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Společnost PPL CZ, lídr mezi českými přepravci zásilek, vstoupila do další fáze vývoje na poli komunikace se zákazníky. Ve spolupráci s agenturou KNOWLIMITS představí novou reklamní kampaň v rámci nadcházejícího hokejového svátku. Scénář zdůrazňuje především základní pilíř filozofie PPL CZ – spolehlivost za všech okolností. Současně akcentuje význam sportu a propojením vášně a vzrušení ze hry s maximálním nasazením při práci pro zákazníky inovativně spojuje svět ...

Hoch, který při dostihu zkřížil cestu splašenému koni, vyvázl se šrámem na hlavě

9. 5. 2024 | Chlapec, který ve středu na pardubickém závodišti vběhl do cesty splašenému koni bez jezdce, bude v pořádku. Podle zjištění MF DNES nezletilý hoch vyvázl bez vážných zranění, utrpěl šok a má lehčí šrám na hlavě. V nemocnici byl na pozorování a lékaři už ho propustili domů.

Na střeše restaurace ležela mrtvá žena, policisté k ní museli po žebříku

9. 5. 2024 | Mrtvá žena byla ve středu večer nalezena na střeše domu v ulici José Martího na pražském Veleslavíně. Podle policie patrně spadla z výšky několika pater na vedlejší nižší budovu.

U Klínce vyprošťují vykolejený vlak, cestující vozí náhradní autobusy

9. 5. 2024 | Práce na vyprošťování dvou vozů po vlakové soupravě bez strojvůdce a cestujících, která tam minulý týden vykolejila, začaly dopoledne nedaleko Klínce u Prahy. Provoz mezi Čisovicemi a Měchenicemi je od 8:00 přerušený, jezdí náhradní autobusy. Vše by mělo být hotovo do 18:00, kdy výluka končí.

Metro si připomnělo 50 let od spuštění, z Kačerova vyjela historická souprava

9. 5. 2024 | Zahájením retro jízdy v 9:19, přesně jako před padesáti lety, si dopravní podnik, pamětníci i veřejnost připomněli výročí slavnostní spuštění provozu pražského metra ve stanici Kačerov. Provoz metra zde byl během čtvrtečního dopoledne zhruba na půl hodiny odstaven, vlaky kolem deváté hodiny stanicí pouze projížděly.

Policie obvinila řidiče, který na Třebíčsku srazil ženu s vnučkami. Hrozí mu 6 let

9. 5. 2024 | Policisté obvinili řidiče, který před týdnem způsobil tragickou nehodu v Čáslavicích na Třebíčsku, z usmrcení z nedbalosti. Hrozit mu může až šest let vězení. Při nehodě autem srazil babičku se dvěma vnučkami. Starší žena zemřela na místě, teprve tříletá dívenka o pár dnů později v nemocnici.

U TechToweru staví velkokapacitní parkovací dům, pojme přes 400 vozidel

9. 5. 2024 | Více než 430 parkovacích míst vznikne do konce roku 2026 v novém parkovacím domě v Plzni na Světovaru v lokalitě, kde bývala kasárna. Stavbu platí město. V budoucnu má budova sloužit především rezidentům, kteří v oblasti bydlí nebo podnikají.

Domovníci řeší závady i vyhánějí pobudy ze sklepů, radnice jich chce víc

9. 5. 2024 | Zvýšit počet domovníků preventistů se rozhodla radnice městského obvodu Ostrava-Mariánské Hory. „V tuto chvíli jich máme patnáct, a protože nám náklady na opravy škod v objektech, které spravují, klesly o dvě třetiny, rozhodli jsme se najmout si další,“ uvedl starosta obvodu Patrik Hujdus.

Parkovací dům za 145 milionů nabízí pětistovku míst, využitý bývá sotva z poloviny

9. 5. 2024 | Řidiči v Českých Budějovicích dlouho upozorňovali, jak moc chybí místa pro auta v centru. Teď je mají, jenže zhruba 300 míst je pravidelně nevyužitých. Parkovací dům u sportovní haly je otevřený od února, ale lidé se do něj nenaučili jezdit.

Na Svatý Linhart už jen pěšky. Nedaleko v lese proto vzniká nové parkoviště

9. 5. 2024 | Už pouze se svolením ředitelství Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary bude možné vjet autem do oblíbeného areálu Svatý Linhart v karlovarských lázeňských lesích. Chystá se proto otevření záchytného parkoviště jen pár stovek metrů od areálu. Vzniká na místě někdejšího kamenolomu a pojmout má přibližně stovku vozidel.

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
12:12:06 | 09.05.2024



Zpravodajství PrahaDnes.info

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

Praha obdržela peníze od Ministerstva kultury, využijí je městská divadla a orchestr

Rada hl. m. Prahy schválila přijetí dvou finančních transferů od Ministerstva kultury ČR v celkové výši 1,8 milionu korun. Peníze budou využity na pok ...

Festival Maker Faire Prague letos ohromí malé i velké vynálezce a inovátory obrovskými instalacemi

PRAHA - Festival kreativity Maker Faire chystá v Praze program pro fanoušky vynálezů a novodobého kutilství. Hlavním cílem je ukázat všem, že můžou tv ...

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká zejména projekčních příprav se záměrem rozšíření ...



Čtvrtek 9.5.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes